Idén is keresik a Balaton fagyiját 2017-02-17Újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni.
Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke
elmondta: a győztes fagylalt összetevőit május elsején teszik nyilvánossá, hogy
aztán a nyáron a Balaton-part bármelyik cukrászdában megkóstolhassuk. Tavaly
a pezsgős marcipán szamóca lett a Balaton fagyija, amit egy máriafürdői
fagylaltozó készített el először Balaton randevú néven. A receptet
nyilvánosságra hozták és bármely fagyizó ingyenesen felhasználhatja azt.
Május 1-től nem csak a Balaton fagyija miatt nyitnak
ki a helyi vendéglátóegységek. Május 10-ig, a Nyitott Balaton elnevezésű
akció keretében, 120 olyan programon vehetnek részt a turisták, amelyekkel a
helyiek azt szeretnék bizonyítani, hogy érdemes tavasszal is a tó partjára
jönni. Sok étterem kávézó 20-30 százalékos kedvezményt is ad áraiból ebben az
időszakban. Balatongyörökön ebben az időszakban például palacsintafesztivált
rendeznek, de a később pedig érdemes átruccanni Balatonfüredre is, ahol
érdekes kísérletbe kezdenek. Cukrászdákban fogják árusítani Picasso kedvenc
balatoni süteményét. A recept híres helyi cukrászok bevonásával készül, a helyi
Picasso kiállítás szakembereivel közösen képzelik majd el, milyen is lehetne az
a balatoni sütemény amelyet művész is szívesen fogyasztana el, ha ma is élne!
Az akció kitalálói szerint azok, akik megkóstolják a Picasso-szeletet,
kedvezményesen mehetnek majd be a Vaszary Villába, a híres katalán festő
kiállítására.
Ezzel kapcsolatban Cserép László, a balatonfüredi
önkormányzat főosztályvezetője elmondta. A Balatonnak nagy szüksége van a
kulináris és művészeti eseményekre. Nemzetközi kutatások is ezt bizonyítják. A
Turisztikai Világszervezet (UNWTO) elemzései rámutatnak arra, hogy az elmúlt
két évtizedben a kulináris és kulturális turizmus egyértelmű megatrendként
jelenik meg a világ turisztikai piacán. Az UNWTO becslései szerint a nemzetközi
turizmus bevételeinek 40 százaléka a kulturális turizmusnak köszönhető.
Forrás: turizmus.com
Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke
elmondta: a győztes fagylalt összetevőit május elsején teszik nyilvánossá, hogy
aztán a nyáron a Balaton-part bármelyik cukrászdában megkóstolhassuk. Tavaly
a pezsgős marcipán szamóca lett a Balaton fagyija, amit egy máriafürdői
fagylaltozó készített el először Balaton randevú néven. A receptet
nyilvánosságra hozták és bármely fagyizó ingyenesen felhasználhatja azt.
Május 1-től nem csak a Balaton fagyija miatt nyitnak
ki a helyi vendéglátóegységek. Május 10-ig, a Nyitott Balaton elnevezésű
akció keretében, 120 olyan programon vehetnek részt a turisták, amelyekkel a
helyiek azt szeretnék bizonyítani, hogy érdemes tavasszal is a tó partjára
jönni. Sok étterem kávézó 20-30 százalékos kedvezményt is ad áraiból ebben az
időszakban. Balatongyörökön ebben az időszakban például palacsintafesztivált
rendeznek, de a később pedig érdemes átruccanni Balatonfüredre is, ahol
érdekes kísérletbe kezdenek. Cukrászdákban fogják árusítani Picasso kedvenc
balatoni süteményét. A recept híres helyi cukrászok bevonásával készül, a helyi
Picasso kiállítás szakembereivel közösen képzelik majd el, milyen is lehetne az
a balatoni sütemény amelyet művész is szívesen fogyasztana el, ha ma is élne!
Az akció kitalálói szerint azok, akik megkóstolják a Picasso-szeletet,
kedvezményesen mehetnek majd be a Vaszary Villába, a híres katalán festő
kiállítására.
Ezzel kapcsolatban Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat főosztályvezetője elmondta. A Balatonnak nagy szüksége van a kulináris és művészeti eseményekre. Nemzetközi kutatások is ezt bizonyítják. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) elemzései rámutatnak arra, hogy az elmúlt két évtizedben a kulináris és kulturális turizmus egyértelmű megatrendként jelenik meg a világ turisztikai piacán. Az UNWTO becslései szerint a nemzetközi turizmus bevételeinek 40 százaléka a kulturális turizmusnak köszönhető.
Forrás: turizmus.com